Extra kapitaal voor ontwikkeling Dutch Windwheel

Het project Dutch Windwheel: ‘Smart Spaces as a Service’ krijgt financiële ondersteuning vanuit de regeling IPC Zuid-Holland. De komende 2 jaar ontwikkelen 11 mkb’ers een slimme, circulaire en flexibele kantoor, hotel- en woonruimte. Hierbij werken bedrijven uit de interieurbranche samen met technologiebedrijven die gespecialiseerd zijn in sensoren en ICT.

In totaal wordt ruim 772.000 euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van de Dutch Windwheel. Het project ontvangt bijna 291.000 euro subsidie vanuit de regeling Innovatie Prestatie Contract (IPC) Zuid-Holland. De mkb’ers investeren samen nog eens 481.000 euro. Het consortium werkt aan een innovatief totaalconcept waarbij bedrijven uit de interieurbranche samenwerken met technologiebedrijven in sensoren en ICT voor het ontwikkelen van een slimme, circulaire en flexibele hotel- en kantoorruimte.

Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de Dutch Windwheel is de “Well standaard” en circulair ontwerpen. Door er tevens van uit te gaan dat het product tijdens de gebruiksduur in eigendom blijft van de producent (as-a-service) gaat men anders kijken naar het ontwerpproces en naar het materiaalgebruik.

Daarnaast worden met behulp van ‘smart sensoring & control’ continu data verzameld over gebruik en klimaat, ten behoeve van de automatische aansturing van onder andere luchtkwaliteit, energie, zonwering et cetera. Kortom, een ruimte die de gebruikers ontzorgt en een maximale comfortbeleving garandeert.

Het IPC-cluster bestaat uit elf MKB’ers uit de interieurbranche en technologiebedrijven: Coors, DoepelStrijkers, Energy Floors, Kindow, Kok Houtagenturen, Mapiq, Physee, Quantified Air, Solid Factory, Wellsun en Studio Wynd. Zij worden de komende 2 jaar ondersteund door Koninklijke CBM, branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie, die als penvoerder van het project optreedt.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!