GROW en Rijksoverheid tekenen samenwerkingsovereenkomst voor wind op zee

GROW en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de innovatiekracht van windenergie op zee te vergroten.

GROW en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de innovatiekracht van windenergie op zee te vergroten. GROW, het consortium van Nederlandse offshorewind industrie- en onderzoekpartners, werkt hard aan de benodigde innovaties om deze belangrijke rol in te kunnen vullen.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ondersteunt GROW. ‘De Nederlandse offshorewindsector loopt met GROW op de troepen vooruit’, aldus Sandor Gaastra, directeur-generaal Klimaat & Energie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. ‘Daarom tekent mijn ministerie vandaag een samenwerkingsovereenkomst met GROW. Hiermee gaan we de positie van windenergie op zee én van de Nederlandse windsector verder versterken.’

GROW werkt aan de maatschappelijke opgave van de verduurzaming van de energievoorziening. Het voert een samenhangend programma van Research, Development & Demonstration (RD&D) uit, variërend van meer fundamenteel onderzoek, tot en met demonstratie of de uitrol van offshorewindenergie-innovaties.

foto: Van Oord

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!