Vestas introduceert modulair platform EnVentus en 2 nieuwe windturbines

Vestas introduceert het EnVentus windturbineplatform. Het EnVentus-platform zal aanvankelijk beschikbaar zijn in 2 nieuwe varianten: de V150-5.6 megawatt en V162-5.6 megawatt, die samen lage, gemiddelde en hoge windomstandigheden dekken. Gebaseerd op een modulair ontwerp, ondersteunt EnVentus biedt een breder scala aan turbineconfiguraties die beter kunnen voldoen aan de veranderende behoeften van de klant.

‘Als ons eerste platformintroductie sinds 2011 combineert EnVentus bewezen technologie en systeemontwerpen van Vestas’ 2 megawatt-, 4 megawatt- en 9 megawatt-platforms met geavanceerde modulariteit, en bouwt een fundament dat op betrouwbare en efficiënte wijze de energiekosten verlaagt’, aldus Vestas.

Het eerste V162-5.6-megawatt-prototype zal naar verwachting medio 2020 worden geïnstalleerd, met seriële productie later dat jaar. Het eerste V150-5.6-megawatt-prototype wordt naar verwachting in de tweede helft van 2019 geïnstalleerd, terwijl seriële productie gepland is voor midden 2020.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!