Windmolenfabrikant EWT bouwt nieuwe bladenfabriek in Enschede

EWT, fabrikant van windmolens met een vermogen tot 1 megawatt, opent in Enschede een eigen bladenfabriek om de continuïteit van de productie van de DirectWind windmolens te waarborgen.

In opvolging van EWT’s internationale groei heeft het bedrijf besloten de productie van rotorbladen in eigen beheer te gaan uitvoeren. De productie zal zorgen voor continuïteit, onafhankelijkheid en kwaliteit en wordt alleen ingezet voor eigen gebruik. Met het uitbesteden van de productie aan derden heeft EWT kostenvoordelen ondervonden, echter met het in huis nemen van de productie zorgt een strakke planning voor een compensatie, strakke levertijden en bladen van hoogwaardige kwaliteit. EWT wordt hiermee de enige bladenfabrikant in Nederland.

Enschede was voor EWT de geschikte locatie. ‘Deze regio staat bekend om zijn kennis in wind- en bladentechnologie en toewijding in de verdere groei van toekomstige technologie. Ook logistiek gezien past de nieuwe fabriek goed bij onze supply chain, klant- en bedrijfsprofiel. De aanwezigheid van de nieuwe bladenfabriek zorgt voor een gewaardeerde hightech-investering in de regio’ aldus Mark Jones, chief executive officer van EWT.

Vanwege het intensieve productieproces verwacht EWT dat het aantal personeelsleden in 2018 fors zal gaan stijgen. EWT zal de komende maanden meer personeel gaan werven voor de productie van de bladen. Het heeft een interne opleiding opgezet voor training van het nieuw te werven personeel.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!