2 meter hoge windmolen van scholieren slachtoffer van provincieverbod

AMSTERDAM – Een schoolproject dreigt in het water te vallen door het provincieverbod van Noord-Holland op windmolens. Scholieren van het Amsterdamse IJburg College mogen nu geen 2 meter hoge windmolen bouwen.

Windmolens in Noord-HollandDit bevestigt de provincie, zo melden verschillende lokale media.

Het provinciebestuur van Noord-Holland gaf deze zomer al aan geen nieuwe windmolens meer toe te staan in de provincie en het 2 meter hoge schoolproject zou daar ook onder vallen.

Tegenover het Haarlems Dagblad noemt Joris Vermeulen van projectbureau Hotspot de situatie “Kafka in molenland”. Het project gaat niet om het opwekken van energie, zo benadrukt hij, maar om de scholieren kennis te laten maken met schone energie.

'Dit wordt wel heel extreem'

Maarten van Poelgeest, de Amsterdamse wethouder Klimaat en Energie namens GroenLinks, denkt dat de provincie uiteindelijk terug zal komen op dit besluit. “Dit wordt wel heel extreem.”

Een woordvoerder van de provincie verklaart dat Noord-Holland zo streng is omdat het een zogenaamd voorbereidingsbesluit is. Een definitief besluit moet de provincie nog nemen en tot dat is er een verbod voor alle windmolens.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Iberdrola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!