Bouw 260 MW Roemeense zon- en windprojecten begonnen

AMSTERDAM – Het Spaanse concern Rios Renovables gaat beginnen met de bouw van een Roemeens windpark met een vermogen van 9 megawatt. Dit is het begin van de constructie van maar liefst 260 megawatt aan schone-energieprojecten ter waarde van ruim 500 miljoen euro.

In juli begint Rios met de bouw van een zonnepark van 10 megawatt, zo melden Spaanse media. Uiteindelijk moet er 140 megawatt aan zonne-energie en 120 megawatt aan windenergie worden geïnstalleerd door Rios in 2014.

Roemenië is van plan om het vermogen van haar windparken bijna te verdubbelen dit jaar van 1,1 gigawatt naar 2100 gigawatt.

Extra investeringen

Volgens de topman van het Tsjechische concern CEZ, marktleider in Roemenië, kan het land 3,5 gigawatt aan windenergie ondersteunen met de huidige infrastructuur. Met extra investeringen zou dit nog kunnen toenemen.

Onlangs sloot de Chinese turbinefabrikant Sinovel nog een contract in Roemenië. Het concern gaat 189 megawatt aan windturbines leveren aan een consortium van Roemeense bedrijven. Het consortium wil uiteindelijk 1200 megawatt aan windenergie installeren.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!