Chinees geld voor Argentijns megawindpark

AMSTERDAM – De Chinese ontwikkelingsbank leent 3 miljard dollar uit aan een Argentijnse windparkontwikkelaar om maar liefst 1350 megawatt aan windturbines te plaatsen. Voorwaarde is dat Chinese windturbines worden gekocht.

Argentijnse windontwikkelaars zijn voor financiering afhankelijk van China omdat de financiële markten geen geld meer wil investeren in Argentinië. In 2001 besloot de Argentijnse overheid om de staatsschulden niet meer terug te betalen en sindsdien is de toegang tot de geldmarkten afgesloten.

Het project wordt gebouwd in het zuiden van het land over een 45.000 hectares groot gebied. Eenmaal compleet operationeel, naar verwachting in 2017, gaat het park 4 procent van de totale elektriciteitsconsumptie gaat produceren.

Grootste windpark van Latijns-Amerika

In 2015 heeft het project al een capaciteit van 150 megawatt. Als het park af is, zal het het grootste windpark van Latijns-Amerika zijn. Nu is nog een windcluster van 306 megawatt in Mexico het grootste park.

Eduardo Restuccia, topman van het uitvoerende concern Geassa, verklaart tegenover Bloomberg dat het een enorm project zal worden. De bouwplaats ligt 400 kilometer af van de dichstbijzijnde haven en er is geen infrastructuur in de buurt. Een hele nieuwe stad wordt gebouwd om plaats te bieden aan de werknemers.  

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Iberdrola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!