Coöperatie Meerwind plaatst 2 nieuwe windmolens

AMSTERDAM – De Coöperatieve Windenergievereniging Meerwind gaat eind deze maand de bouw beginnen van 2 nieuwe windmolens.

Een windmolen in een weilandDe vereniging heeft de financiering voor de nieuwe windmolens rond gekregen, zo meldt Meerwind.

De kosten voor de 2 turbines bedragen 5,2 miljoen euro.  250 leden van Meerwind hebben in totaal 1,2 miljoen euro bijeengebracht. Triodos Bank leende 3,6 miljoen uit en de nieuw opgericht duurzame-energiebedrijf Haarlemmermeer Energie

Meerwind heeft al 2 oudere turbines staan in de regio. Daarvan wordt 1 vervangen.  De nieuwe windturbines hebben ook een fors hoger vermogen van 2,3 megawatt (2300 kilowatt).De oudere windturbine hebben een capaciteit van 230 kilowatt.

De vereniging rekent voor dat de windenergiecapaciteit is vertienvoudigt door de nieuwe turbines die naar verwachting in mei van dit jaar in gebruik worden genomen.

(Merk op!: In dit artikel stond eerder abusievelijk dat Meewind, in plaats van Meerwind, 2 windmolens had geplaatst. Dit klopt niet. Meewind is een beleggingsfonds met 4000 participanten die eigenaar zijn van Windpark Belwind voor de kust van Zeebrugge)

Gerelateerde artikelen

Foto copyright:  Katy Walters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!