Ethiopië opent grootste windpark van Afrika

AMSTERDAM – In Ethiopië is afgelopen weekend het grootste windpark van Afrika geopend. De 84 nieuwe windturbines voegen 120 megawatt toe aan het energienet van het land en de regio.

Een windturbine in een Franse weilandDe extra capaciteit is hard nodig, zo meldt Reuters. De regio wordt geplaagd door stroomuitvallen.

Naast waterkracht is windenergie een van de speerpunten van Ethiopie om dit probleem op te lossen. Naar verluidt heeft het land de op twee na grootste windpotentie in Afrika, na Egypte en Marokko.

Windenergie is een goede aanvulling op waterkracht legt de directeur van het lokale energiebedrijf uit. “Het complimenteert waterkracht, dat seizoensgebonden is. Wanneer je een droge tijd hebt, zijn er hoge windsnelheden. Er is harmonie tussen de 2 energiebronnen.”

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: sophia zts

Eén gedachte over “Ethiopië opent grootste windpark van Afrika

  • 22 juli 2019 om 17:58
    Permalink

    A impotência sexual, também conhecida como disfunção erétil, é a incapacidade e dificuldade em ter ou em manter uma ereção do pênis que permita ter um contato intimo. Si su DE parece relacionado con factores psicológicos, su médico puede recomendarle consejería o psicoterapia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!