Gedeputeerde bevestigt schrappen megawindparken Veenkoloniën

AMSTERDAM – Gedeputeerde Rein Munniksma van de provincie Drenthe bevestigd dat de geplande megawindparken in de Veenkoloniën zijn geschrapt.

Windpark op de heide in DrentheDit meldt het Dagblad van het Noorden. In plaats van de grote stellingen windturbines worden er kleinere windparken gebouwd die meer verspreid staan.

Hiermee komt de gedeputeerde tegemoet aan omwonenden. Vorig jaar werden er 2000 handtekeningen opgehaald tegen het plaatsen van bijna 100 windturbines in de Veenkoloniën.

Naar verwachting worden er nu ongeveer 40 windmolens gebouwd die veel krachtiger zullen worden. Elke turbine krijgt een vermogen van om en nabij 7,5 megawatt. Op deze wijze komt de provincie ruim aan de doelstelling om 280 megawatt aan windenergie te installeren.

De initiatiefnemers van Windpark De Drentse Monden, waaronder de Enschedese windparkontwikkelaar Raedthuys, bestrijden de uitspraken van de gedeputeerde. Zij zeggen dat er nog geen definitief besluit is genomen over de windmolens in de Veenkoloniën. 

Gerelateerde artikelen

Foto copyright:  Iberdrola

6 gedachten over “Gedeputeerde bevestigt schrappen megawindparken Veenkoloniën

 • 22 juli 2019 om 19:15
  Permalink

  El tabaco actúa de la misma forma que el alcohol. Pero también una diabetes puede producir una disfunción eréctil.

 • 2 augustus 2019 om 16:07
  Permalink

  The reasons for the shift of changing from other medications to Cialis are numerous.

 • 6 augustus 2019 om 17:25
  Permalink

  En este caso, si la atrofia está dada en los músculos de la pelvis, el hombre puede volverse impotente.

 • 3 oktober 2019 om 15:00
  Permalink

  Así que te invito a seguir leyendo este artículo atentamente. Puede significar que los vasos sanguíneos están tapados. Como te decía antes, no soy muy amigo de ciertos fármacos, y algunos como: antihistamínicos, antidepresivos, o incluso medicamentos para tratar la hipertensión, suelen causar problemas de erección. Muchas personas con baja autoestima se enredan tanto en su propia percepción de sí mismos, que comienzan a proyectarla sobre los demás.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!