Gedeputeerde bevestigt schrappen megawindparken Veenkoloniën

AMSTERDAM – Gedeputeerde Rein Munniksma van de provincie Drenthe bevestigd dat de geplande megawindparken in de Veenkoloniën zijn geschrapt.

Windpark op de heide in DrentheDit meldt het Dagblad van het Noorden. In plaats van de grote stellingen windturbines worden er kleinere windparken gebouwd die meer verspreid staan.

Hiermee komt de gedeputeerde tegemoet aan omwonenden. Vorig jaar werden er 2000 handtekeningen opgehaald tegen het plaatsen van bijna 100 windturbines in de Veenkoloniën.

Naar verwachting worden er nu ongeveer 40 windmolens gebouwd die veel krachtiger zullen worden. Elke turbine krijgt een vermogen van om en nabij 7,5 megawatt. Op deze wijze komt de provincie ruim aan de doelstelling om 280 megawatt aan windenergie te installeren.

De initiatiefnemers van Windpark De Drentse Monden, waaronder de Enschedese windparkontwikkelaar Raedthuys, bestrijden de uitspraken van de gedeputeerde. Zij zeggen dat er nog geen definitief besluit is genomen over de windmolens in de Veenkoloniën. 

Gerelateerde artikelen

Foto copyright:  Iberdrola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!