‘Investeer opbrengst windmolen terug in regio’

AMSTERDAM – De opbrengst van windmolens moet terug in de regio’s worden gestopt. Deze participatie kan ervoor zorgen dat er minder weerstand tegen windmolens ontstaat.

Windturbines in het platte landschap van NederlandDit advies hebben 8 milieuorganisaties naar het rijk gestuurd.

Het advies komt op veel van de oppositie die ontstaat in bijvoorbeeld de Veenkoloniën in Drenthe en Groningen. Hier bepaalt alleen het rijk waar de windmolens komen en de Natuur en Milieufederaties zien dan ook “hoe de tegenstand zich mobiliseert”.

“Bewoners zijn op geen enkele wijze bij de windplannen betrokken. Ook participatie bij de exploitatie is nog niet geregeld. Omwonenden zien daardoor wel de overlast – zoals geluidsoverlast en visuele overlast – op zich afkomen, maar ze lijken niet te gaan delen in de baten.”

20 procent windmolens in lokaal bezit

De organisatie haalt Denemarken als voorbeeld aan van waar het ook anders kan. Daar is 20 procent van alle windmolens in lokaal bezit.

Om dit ook in Nederland te bewerkstelligen zou de overheid van ontwikkelaars moeten eisen dat omwonenden worden betrokken bij de plannen voor windmolens. Ook zou men als voorwaarde kunnen stellen dat een percentage van de turbines eigendom van de regio wordt.

De brief is ondertekend door de Natuur en Milieufederaties, Natuur en Milieu, Milieudefensie, Natuurmonumenten, Stichting Verantwoord Beheer IJsselmeer, Landschapsbeheer Nederland, Stichting Wad en de Waddenvereniging.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Iberdrola

4 gedachten over “‘Investeer opbrengst windmolen terug in regio’

 • 22 juli 2019 om 16:17
  Permalink

  En efecto, éstas son muy difíciles de reconocer, aunque ocurra a menudo. Entre otras cosas, la calificación entra en consideración en los vasos sanguíneos que lleva como causa para la impotencia.

 • 29 juli 2019 om 16:12
  Permalink

  Un mejor control de las enfermedades crónicas, del ambiente hormonal y la suspensión, en la medida de lo posible, de drogas que puedan causar dificultades, son importantes en el tratamiento de la disfunción eréctil. Durante el sueño el organismo hace una verificación general del estado de salud y una de las verificaciones es la erección.

 • 3 augustus 2019 om 00:08
  Permalink

  Atherosclerosis causes a narrowing or clogging of arteries in the penis, preventing the necessary blood flow to the penis to produce an erection.

 • 8 augustus 2019 om 12:23
  Permalink

  Los medicamentos para la disfunción eréctil están diseñados para eludir las causas fisiológicas de la disfunción eréctil, como la presión arterial baja o el daño vascular; no lo ayudarán con problemas de ansiedad, estrés o baja autoestima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!