Jan Mulder schrijft tegen windmolens in spiritualiteitsessay

AMSTERDAM – Jan Mulder mag de spiritualiteitsessay schrijven voor volgend jaar. Het thema is stilte en windmolens nemen bij Mulder daarbij een speciale plek in.

Windmolens in de provincie Noord-Groningen Mulder zal in het essay, dat eerder al werd gedaan door onder andere Joke Hermsen en Kluun, schrijven over hoe de rust in Noord-Groningen werd verstoord met de komst van windturbines.

“’We gaan voor de fijne stilte, met een zangvogel erbij, een eenmotorig vliegtuigje hoog in de lucht, een boom vol zoemende bijen erbij kan ook.’ Maar als hij de hysterie van de oprukkende windmolens in zijn achtertuin opmerkt is het gedaan met de rust.”

Conflict tussen goed en kwaad

“Het drijft hem tot wanhoop en diep vanbinnen weet hij dat hij een bloedige strijd tegemoet gaat, een conflict tussen goed en kwaad, stilte en lawaai, rechts en links, vrouw tegen man.”, aldus de Stichting CPNB die het organiseert.

Mulder is een erkend tegenstander van windmolens. Hij heeft het bijvoorbeeld al jaren over de windmolenmaffia en de grootste vijand van het landschap: GroenLinks.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: BP Solar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!