Kruistocht miljardair Donald Trump tegen Schotse windmolens escaleert

AMSTERDAM – De strijd die miljardair en zakenman Donald Trump tegen Schotse windmolens voert staat op het punt te escaleren. De Schotse premier probeert Trump duidelijk te maken dat Schotland een onafhankelijk land is. Trump verliest nu mogelijk zijn titel als zakenambassadeur van Schotland.

“Windturbines zullen de Schotse toeristenindustrie vernietigen. Het probleem van de windmolens is een van de grootste die Schotland heeft gehad en zal hebben”, aldus de miljardair. Trump grossiert in harde uitspraken over de windmolens die hij gedrochten noemt.

Oorzaak voor de woede zal liggen in het feit dat de Schotse overheid een windpark wil bouwen voor een golfbaan van Trump. De entrepreneur denkt dat dit de toeristen weg zal houden bij zijn baan. De miljardair  heeft beloofd 10 miljoen pond in de strijd tegen windmolens in te zetten.

Incident

De ruzie heeft al geleid tot een incident met de Schotse premier Alex Salmond, een groot voorstander van schone energie en vooral windenergie. De premier verklaarde onlangs dat “de investering van 750 miljoen pond van Trump in Schotland niet impliceert dat het land zijn eigendom wordt”.

Een petitie is nu online gekomen om Trump zijn titel als zakenambassadeur te strippen en Salmond staat onder grote druk de banden met de tycoon te verbreken.

Onlangs kwam in een enquête van het Schotse toeristenbureau naar buiten dat 4 van de 5 toeristen zich niks zouden aantrekken van windmolens. Verder bleek dat de helft van alle Schotten denkt dat windmolens het landschap niet verpesten.

Bekijk hier de toespraak van Trump voor het Schotse parlement:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!