Nederlands pensioenfonds investeert in omvangrijk Mexicaans windpark

AMSTERDAM – Pensioenbeheerder PGGM gaat samen met het Australische beleggingsfonds Macquarue en het Japanse conglomeraat Mitsubishi investeren in een Mexicaans windmolenpark.

Dit maakt PGGM bekend. Heineken gaat de elektriciteit gebruiken voor een Mexicaanse bierbrouwerij. Om wat voor bedrag het gaat wil PGGM niet zeggen, de aandelen worden gelijk verdeeld onder de 3 partijen.

Het park moet 400 megawatt aan energie kunnen opwekken, het equivalent van het energieverbruik van 250.000 Nederlandse huishoudens.

PGGM beheert de pensioenen van ongeveer 2,5 miljoen mensen en heeft 115 miljard euro onder beheer. Hiervan is 3,5 miljard gereserveerd voor investeringen in groene energie.

Bottelarijen

Het park zal naar verwachting in 2013 klaar zijn. De stroom wordt gebruikt in de bottelarijen van Femsa, een dochterbedrijf van Heineken. Eerder nam Heineken al een aandeel in een windmolenpark in de Noordoostpolder om groene elektriciteit voor de Nederlandse fabrieken te produceren.

 

"Wij zijn blij met deze nieuwe directe belegging in duurzame energie, die geheel in lijn is met de ESG-criteria in het beleggingsbeleid van onze institutionele klanten", zo verklaart Henk Huizing, hoofd Infrastructuur bij PGGM. "Lange termijn afnamecontracten bieden stabiele inflatiegerelateerde kasstromen die uitstekend aansluiten bij de verplichtingen van onze klanten. Namens onze klanten investeerden wij eerder direct in het offshore windpark Walney voor de Britse kust, dat onlangs is opgeleverd.”

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: BP Solar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!