NWEA: ‘Tijd raakt op voor uitrol offshore wind’

AMSTERDAM – Het kabinet moet nu duidelijkheid geven over de ontwikkeling van offshore windenergie op de Noordzee. De tijd raakt op om nog voor 2020 6 gigawatt te installeren.

Een offshore windmolen wordt door een grote kraan op zijn plek gezetDit verklaart de Nederlandse Wind Energie Associatie (NWEA) in een reactie op een eerdere uitspraak van Lex Hartman, bestuurder bij TenneT.

Hartman verklaarde tegenover Energeia dat er niet genoeg materialen zijn om 6 gw aan windenergie op de Noordzee te bouwen tegen 2020.

Volgens de NWEA is de oplossing om Tennet zo snel mogelijk verantwoordelijk te maken voor het energienet op zee. Minister maxime Verhagen van Economische Zaken denkt dat pas in 2015 nieuwe wetten hierover kunnen worden aangenomen.

Hogere kosten en onoverkomelijke problemen

Vertraging door uitstel van besluitvorming leidt tot hogere kosten en uiteindelijk tot onoverkomelijke problemen. De politiek moet nú alsnog zijn verantwoordelijkheid  nemen”, verklaart Ton Hirdes, directeur van de NWEA.

“Het gevolg van dat bewuste uitstel van besluitvorming zien we nu. TenneT kon zijn verantwoordelijkheid niet nemen en onderzoeken bleven in de la liggen. Alleen door nu snel door te pakken, kan Nederland nog een rol van betekenis gaan spelen in offshore wind.”

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!