Ook Amerikanen betalen miljoenen om windmolens stil te leggen

AMSTERDAM – De Amerikaanse overheid betaalt miljoenen dollars om energiebedrijven te compenseren voor windmolens die tijdens piekuren moesten worden stilgelegd. De rekening kan mogelijk oplopen tot 50 miljoen dollar (38 miljoen euro).

Het probleem ontstond vorig jaar in de zomer in de Amerikaanse staten Oregon en Washington in het noordwesten van de Verenigde Staten. Door de smeltende sneeuw draaiden de 31 dammen in het stroomgebied van de Columbia rivier op volle toeren en werd er een enorme hoeveelheid stroom opgewekt.

Vraag en aanbod

Tegelijk waaide er een harde wind waardoor er een ook een grote hoeveelheid windenergie werd geproduceerd. De vraag naar energie kon het aanbod niet bijbenen en de regionale netbeheerder moest de windturbines stilleggen voor 200 uur in 38 dagen.

“Het is het enige systeem in de wereld waarbij van moment tot moment, je net zoveel energie moet produceren als consumeren”, verklaart een woordvoerder van netbeheerder BPA tegenover Fox News. De uitbaters van de windmolens worden nu gecompenseerd voor het stilleggen van de turbines.

Tegenstanders

Tegenstanders van groene energie trekken nu van leer tegen de windmolens. Volgens Todd Myers, schrijver en uitgesproken tegenstander van windenergie, is het ongehoord dat belastingbetalers de windmolens subsidiëren om ze te laten draaien en energieproducentennog een betalen als ze verlies maken.

Ook aanhangers van duurzame energie zijn tegen de compensatie voor BPA. “Het geeft een slecht signaal af naar de markt over zakendoen in he noordwesten”, aldus Rachel Shimshak, directeur van het Renewable Northwest Project. “We willen dat het noordwesten een goede plaats is om zaken te doen.”

Eerder werd al bekend dat de Britse netbeheerder 15 miljoen euro had betaald om windmolens stil te houden. National Grid was hiertoe genoodzaakt omdat het elektriciteitsnet de stroom niet aankon.

Gerelateerd artikelen

Foto copyright: Iberdrola

4 gedachten over “Ook Amerikanen betalen miljoenen om windmolens stil te leggen

 • 22 juli 2019 om 19:24
  Permalink

  Disfunción Eréctil Situacional: Cuando el hombre es capaz de obtener una erección en determinadas situaciones especificas pero en otras no. La salud sexual es actualmente un importante factor en la calidad de vida de las personas.

 • 3 augustus 2019 om 23:57
  Permalink

  Normally, an erection occurs when blood vessels in the penis relax and open up, allowing blood to rush through and fill the area.

 • 6 augustus 2019 om 16:30
  Permalink

  Los dispositivos manuales también se pueden usar para tratar la disfunción eréctil.

 • 17 september 2019 om 09:53
  Permalink

  Que es disfuncion erectil wikipedia. Otro factor de gran riesgo para comenzar a padecer de disfunción eréctil. Ante cualquier anomalía física, el tratamiento de la misma puede solucionar el problema de la impotencia. Cialis negra…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!