Bedrijfsuitje in de natuur

Een bedrijfsuitje organiseren is niet altijd even makkelijk. Je hebt te maken met verschillende mensen wiens interesses ook uiteen lopen. Daarbij wil je ook niet in herhaling vallen. Een proeverij, bezoek aan een pretpark, de escaperoom: jullie hebben het allemaal al eens gedaan. Wil je eens een keer heel wat anders? Organiseer dan een bedrijfsuitje in de natuur. Zeker wanneer jouw onderneming zich volop bezig houdt met duurzaamheid is dit een fantastisch idee. We geven je hier een aantal tips voor duurzame en leuke bedrijfsuitjes.

Met de boswachter op pad

Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten organiseren, speciaal voor bedrijven, diverse leuke wandelingen in de natuur in heel Nederland. Een boswachter laat jou en je collega’s tijdens zo’n wandeling op een hele andere manier kennis maken met het mooie natuurschoon in ons land. Ieder seizoen van het jaar kan er met de boswachter gewandeld worden en krijg je meer informatie over het desbetreffende gebied. Vaak aangevuld met mooie verhalen die het beluisteren meer dan waard zijn. Laat voor de gelegenheid rugzakken bedrukken of tasjes bedrukken waarin de collega’s persoonlijke spulletjes mee kunnen nemen.

Bootcamp als teambuildinguitje

Heerlijk buiten aan de slag en ondertussen samen werken waardoor je een nog hechter team wordt. Dat is wat een bootcamp eigenlijk inhoudt. Je wordt conditioneel uitgedaagd en ook een beetje kracht kan goed van pas komen. En wat niet alleen lukt doe je samen. Door gebruik te maken van de dingen die de natuur ons geeft zoals bossen, parkjes, boomstammen, bankjes en andere zaken motiveer je elkaar. Wil je het op een passende manier afsluiten? Boek er dan een outdoor cooking bij. Samen buiten koken onder het toeziend oog van een kok bereid je op de barbecue of open vuur een heerlijke maaltijd. Een heerlijke manier om een intensief teambuildingsuitje af te sluiten.

Doe samen iets goeds voor de natuur

Je kunt met een bedrijfsuitje ook het nuttige met het aangename combineren. Ga naar het strand en begin de dag met gezamenlijk zwerfafval opruimen. Wanneer je ziet hoeveel afval je samen verzameld geeft dat een zeer voldaan gevoel. Naderhand kun je sportief en actief bezig zijn met beachvolleybal, surfen of boeren strand golf. Je even weer helemaal kind voelen en de mooiste zandkastelen bouwen? Ga met een emmer en een schepje in de weer tijdens een zandsculpturen workshop. Tussendoor ga je lekker lunchen met z’n allen of eindigt het dagje strand met een diner in een strandtent.

Groene energie opwekken

In onder andere Rotterdam kun je tijdens een uitje aan de slag met het opwekken van groene energie met behulp van alternatieve energiebronnen. Als team leer je dat, door zo snel mogelijk aan een rad te draaien, er wind-of waterenergie geproduceerd kan worden. Hier kun je punten mee verzamelen zodat er een onderling wedstrijdelement inzit. Verder worden er doe- en denkopdrachten uitgevoerd. Boomstam werpen, houtklos rollen, een boom planten en een bedreigde dierenquiz spelen zijn hier onderdeel van. Op een leerzame en ongedwongen manier word je met dit bedrijfsuitje bewuster van het milieu en de huidige klimaatproblemen.